Dylan, Rolling Thunder Revue, Scorsese, Netflix. Ne hagyd ki!

Lehet ásitani a hir olvastán hogy a Netflix bemutatta a Martin Scorsese által készitett dokumentumfilmet Dyan 1975-1976-os Rolling Thunder Revue turnéjáról. De azért előtte érdemes megnézni ezt a klipet.

A One More Cup of Coffee-t énekli. A részletből nem derül ki, hogy a turné melyik dátumán készült a felvétel, 1975 őszén, amikor a Rolling Thunder Revue elindult, vagy 1976-ban a turné második felében, amikor már megjelent a Desire album amin ez a szám szerepel. Mindenesetre ez a turné műsorának egyik legfrissebb dala. És világos, hogy Dylan nagyon akarja, hogy a közönség megértse.

Látni a mozgásán, hogy élvezi az előadást.. Az arcán semmi nyoma a szokásos blazirtságnak. Ilyen elszántnak nem nagyon lehetett látni sem azelőtt, sem azután,  Nem magának énekel, ahogy gyakran szokott, hanem a közönségnek, Az éneke pedig csodálatos. 

Valóban a sokadik Dylan film.  De olyan  időszakot dokumentál, amelyben a legizgalmasabb hetvenesévekbeli lemezei készültek. A Blood on the Tracks és a Desire. Ezek voltak az albumok amin Bob Dylan, az évtizedforduló utáni próbálkozásai után ismét olyan formában volt mint első fénykora idején.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.