Dylan, Rolling Thunder Revue, Scorsese, Netflix. Ne hagyd ki!

Lehet ásitani a hir olvastán hogy a Netflix bemutatta a Martin Scorsese által készitett dokumentumfilmet Dyan 1975-1976-os Rolling Thunder Revue turnéjáról. De azért előtte érdemes megnézni ezt a klipet.

A One More Cup of Coffee-t énekli. A részletből nem derül ki, hogy a turné melyik dátumán készült a felvétel, 1975 őszén, amikor a Rolling Thunder Revue elindult, vagy 1976-ban a turné második felében, amikor már megjelent a Desire album amin ez a szám szerepel. Mindenesetre ez a turné műsorának egyik legfrissebb dala. És világos, hogy Dylan nagyon akarja, hogy a közönség megértse.

Látni a mozgásán, hogy élvezi az előadást.. Az arcán semmi nyoma a szokásos blazirtságnak. Ilyen elszántnak nem nagyon lehetett látni sem azelőtt, sem azután,  Nem magának énekel, ahogy gyakran szokott, hanem a közönségnek, Az éneke pedig csodálatos. 

Valóban a sokadik Dylan film.  De olyan  időszakot dokumentál, amelyben a legizgalmasabb hetvenesévekbeli lemezei készültek. A Blood on the Tracks és a Desire. Ezek voltak az albumok amin Bob Dylan, az évtizedforduló utáni próbálkozásai után ismét olyan formában volt mint első fénykora idején.

 

“Dylan, Rolling Thunder Revue, Scorsese, Netflix. Ne hagyd ki!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.