Kontroll Csoport és URH a Kassák Klubban (naplóreszlet, 1981 január 26.)

Tegnap voltunk E-tel a Kassákban koncerten. Bizottság koncertnek gondoltuk de két új zenekar játszott. Kontroll Csoport és URH.

Nem tudtuk először, hogy bejutunk-e. Csak az ablakon keresztül néztük hogy készül a zenekar. Már tele volt a Kassák. 

Amikor bejutottunk a teremben csak nagyon szűken, oldalt volt csak hely.  A terem közepén ott ült a Diener Tomi. Láthatólag nagyon élvezte. 

Már játszott a Kontroll Csoport amikor bejutottunk. Két énekesük van. Egy fiú meg egy lány. Olyan érdekes sovány és fiatal embereket látni a szinpadon.  A fiú két szám között orrot fújt. Ilyet sem láttam még.

Van egy olyan számuk hogy a Viadukt téves kapcsolás. Eléggé emlékeztetnek a B’52s-re. 

A szünetben valaki bekiabálta, hogy “…. karrierista URH”.  Az URH-nak az a szőke göndörhajú az énekese egy pasas akit már az Egyetemi Könyvtárban láttam.” Egy mentolos szipkával szórakozott a szinpadon aminek nem tudom mi volt a szerepe.  Azzal kezdte, hogy bemondta, hogy azért jöttek, hogy eltöröljék a hetvenes éveket. 

Van egy olyan számuk aminek a cime, hogy Márti. És az a poén hogy az énekes elásta a Mártit, de nem azért mert Mártinak hivták. És hogy ha elmondaná hogy hol ásta el, akkor nem volna már titok. És, hogy volna egy Mártitok.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.